Juho Hakaan - omin sanoin
Päätökseni siirtyä FC Hakan päävalmentajaksi tapahtui nopeasti. Päätös oli samaan aikaan vaikea ja helppo, jos niin voi sanoa. Vietin upeita vuosia HJK:ssa ja tunnesiteeni Klubiin on niin vahva, että ilman kyyneleitä siitä ei selvitty. Aloitin HJK:ssa junnupelaajana vuonna 1981 ja valmentajana 2007, joten oli ihan selvää, että ihan mihin tahansa seuraan en Klubista siirry. Ainakaan niin kauan, kun itselläni oli valinnanvaraa.

Olin HJK:ssa kaksi kautta Klubi 04:n päävalmentajana. Sen jälkeen siirryin edustusjoukkueeseen, jossa olin kolme vuotta Antti Muurisen apuna ja tämän kauden Sixten Boströmin parina.

Olen kiitollinen, että sain imettyä molemmilta hyvää oppia, jota voin ottaa itselleni mukaan. Toki minulla on paljon omia juttuja, joita halua tuoda joukkueeseeni, mutta kokemukset Anan ja Sikun parina ovat korvaamattomia. Itselläni oli sellainen olo, että olin muutakin kuin kakkosvalmentaja ja sain toteuttaa itseäni.

Vaikka päätös jättää HJK oli haikea, olin samaan aikaan onnellinen ja imarreltu siitä, että Hakan kaltainen seura oli minusta kiinnostunut. Minulla on aina ollut täysin kirkas ajatus siitä, että haluan olla päävalmentaja ja tässä kohtaa Haka on minulle mielettömän hieno mahdollisuus. Samalla uskon myös, että minä olen hieno mahdollisuus Hakalle.

Hakan perinteet ja seurajohdon pitkäntähtäimen strategia vakuuttivat minut siitä, että Haka on loistava paikka siirtyä päävalmentajaksi. Olosuhteet ovat kunnossa ja kaupunki hengittää jalkapalloa.

Nyt on minun vuoroni olla Hakan seurajohdon luottamuksen arvoinen. On ihan selvää, että Hakassa perinteet velvoittavat voittamaan pelejä. Minun filosofiani on kuitenkin se, että matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Minun ajatusmaailmassani hyvät tulokset ovat looginen seuraus laadukkaasta toiminnasta. Tuloksia on vaikea luvata, mutta sen voin taata, että aion tehdä kaikkeni, jotta Hakan päivittäinen urheilullinen toiminta on Suomen huippua.

Juho Rantala

Helsingissä 05.07.2013